Tervetuloa Yliopiston Apteekin verkkoapteekkiin 

Verkkoapteekista löydät tietoa lääkkeistä ja sairauksien hoidosta. Tarkista lääkkeen ajantasaiset hintatiedot, saako lääkkeestä Kelan korvauksen ja löytyykö sille vaihtokelpoisia tuotteita. Tai lue pienten vaivojen hoidosta.

Näin haet lääkkeen tai muun tuotteen

  • Kirjoita tuotteen nimi palvelun vasemman ylälaidan hakukenttään ja paina Hae-nappia.
  • Kaikki palvelun tuotteet löytyvät myös aakkosjärjestyksessä Tuotteet A-Ö –painikkeen takaa.
  • Itsehoitotuotteet löydät ryhmiteltynä käyttötarkoituksen mukaan palvelun vasemmasta laidasta. Mukana ovat sekä itsehoitolääkkeet että muut tuotteet.
  • Apteekin myymät kosmetiikkatuotteet löytyvät palvelusta myös tuotesarjoittain. Haku löytyy vasemman laidan palkista Valitse tuotesarja-hakukentästä.
  • Reseptilääkkeet löytyvät luokiteltuina käyttötarkoituksen mukaan. Tämä hakutapa aukeaa vasemman palkin alalaidassa olevan Reseptilääkkeet-painikkeen takaa.
  • Etusivulta löytyvät myös Uniikki –tarjoustuotteet Ajankohtaiset tuotteet –osiosta.

Lääketiedot

Ajantasaiset hinnat: Lääkkeiden hinnat päivittyvät kahden viikon välein.

Korvattavuustiedot: Lääkkeen perustiedoista löytyvät lääkkeen korvattavuuteen liittyvät tiedot ja erityiskorvauksiin oikeuttavat sairaudet.

Lääkekustannukset: Tarkista omat lääkekustannuksesi lisäämällä lääkkeesi lääkekorvauslaskuriin (klikkaa ’%’-painiketta lääkkeen tiedoissa). Laskenta perustuu sairausvakuutuslain mukaisiin korvaamisen perusedellytyksiin sekä käyttäjän syöttämiin tietoihin. Todellinen korvaus varmistuu apteekissa, kun farmaseutti varmistaa, että korvauksen saamisen ehdot täyttyvät.

Säilytyslämpötila: Lääkkeiden oikea säilytyslämpötila on joskus erityisen tärkeä. Tuotteen perustiedoista näet, säilytetäänkö lääke huoneenlämmössä, viileässä vai jääkaapissa.

Vaihtokelpoisuus ja vastaavat valmisteet: Tarkista, onko valmisteestasi olemassa muita vaihtoehtoja (klikkaa ’=’-painiketta lääkkeen tiedoissa). Myös itsehoitolääkkeistä voi selvittää, mitkä tuotteet ovat keskenään vastaavia (sama lääkeaine, vahvuus, lääkemuoto ja pakkauskoko).

Muut tiedot: Palvelusta löytyy kattavat perustiedot lääkkeistä, mm. lääkkeen käyttötarkoitus ja haittavaikutukset.

Seuraava korvauserä: Laskurin avulla voit laskea, koska seuraavan kerran voit noutaa lääkkeet apteekista korvattuina. Laskuri antaa oikean tuloksen kiinteille lääkemuodoille kuten tableteille ja kapseleille.