SPRYCEL 70 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI 60 KPL

4 385,05 € (73,08 €/KPL)
TAI

  • Hinta ilman reseptilääkkeen toimitusmaksua ja Kela-korvausta.
  • Reseptilääke tilataan yhdessä farmaseutin kanssa. 

Vaikuttava aine

dasatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään erään leukemiatyypin hoitoon. Krooninen myelooinen leukemia on verisyöpä, jossa elimistö tuottaa liikaa poikkeavia valkosoluja.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos otetaan yleensä kerran vuorokaudessa aina samaan aikaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan kokonaisina (murskaamatta tai jakamatta), ruokailusta riippumatta, säännöllisesti joko aamulla tai illalla. Antasidi-närästyslääkkeet otetaan 2 tuntia ennen tai jälkeen dasatinibin.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset tulehdukset, päänsärky, verenvuodot, mahavaivat, ihottuma ja nesteen kertyminen elimistöön. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun muutoksia, huimausta, uneliaisuutta, näköhäiriöitä, korvien soimista, sydän- ja keuhko-ongelmia, hiustenlähtöä ja lihaskipuja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana. Hedelmällisessä iässä olevien miesten ja naisten pitää käyttää tehokasta ehkäisymenetelmää hoidon aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

20 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, pyöreä, toiselle puolelle painettu ”BMS”, toiselle puolelle ”527”.
50 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, soikea, toiselle puolelle painettu ”BMS”, toiselle puolelle ”528”.
70 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kaksoiskupera, pyöreä, toiselle puolelle painettu ”BMS”, toiselle puolelle ”524”.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus