RISPERIDON RATIOPHARM 0,25 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI 100 KPL

15,73 € (0,16 €/KPL)
TAI
Saatavuus: Tuote tilapäisesti loppu.

  • Hinta ilman reseptilääkkeen toimitusmaksua ja Kela-korvausta.
  • Reseptilääke tilataan yhdessä farmaseutin kanssa. 

Vaikuttava aine

risperidoni

Käyttötarkoitus

Skitsofrenian, kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä esiintyvien maniavaiheiden sekä käytöshäiriöiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin. Hoito lopetetaan vähitellen.

Vaikutustapa

Risperidoni on uuden polven psykoosilääke. Se vaikuttaa aivoissa ainakin dopamiini- ja serotoniini- nimisten välittäjäaineiden toimintaan. Lääke lievittää potilaan harhaisuutta, muita psykoottisia oireita ja käytöshäiriöitä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unettomuus, uneliaisuus, päänsärky ja erilaiset liike- ja lihasoireet. Joskus voi esiintyä painon nousua, muutoksia ruokahalussa, erilaisia hermostollisia oireita, sydämen tykytyksiä, nenänielun ongelmia kuten verenvuotoa, virtsanpidätyskyvyn ongelmia, ahdistuneisuutta, erilaisia vatsavaivoja, näkähäiriöitä, kuumetta ja väsymystä. Lisäksi lääkehoidon aikana voi esiintyä tavallista herkemmin infektioita. Lääke voi heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C.

Ulkonäkö

0,25 mg tabl: Vaaleankeltaiset, pyöreät, kaksoiskuperat tabletit, joissa toisella puolella merkintä T, halkaisija 6 mm.
0,5 mg tabl: Ruskeanpunaiset, pyöreät, hieman kaarevat tabletit, joissa on molemminpuolinen jakouurre ja toiselle puolelle kaiverrettu merkintä RIS 0.5. Tablettien halkaisija on noin 6,5 mm ja paksuus noin 3 mm. Tabletit voidaan puolittaa.
1 mg tabl: Valkoiset, pyöreät, hieman kaarevat tabletit, joissa on molemminpuolinen jakouurre ja toiselle puolelle kaiverrettu merkintä RIS 1. Tablettien halkaisija on noin 8 mm ja paksuus noin 3,5 mm. Tabletit voidaan puolittaa.
2 mg tabl: Kellanruskeat, pyöreät, hieman kaarevat tabletit, joissa on molemminpuolinen jakouurre ja toiselle puolelle kaiverrettu merkintä RIS 2. Tablettien halkaisija on noin 8 mm ja paksuus noin 3,5 mm. Tabletit voidaan puolittaa.
3 mg tabl: Keltaiset, pyöreät, hieman kaarevat tabletit, joissa on molemminpuolinen jakouurre ja toiselle puolelle kaiverrettu merkintä RIS 3. Tablettien halkaisija on noin 9,5 mm ja paksuus noin 4 mm. Tabletit voidaan puolittaa.
4 mg tabl: Vihreät, pyöreät, hieman kaarevat tabletit, joissa on molemminpuolinen jakouurre ja toiselle puolelle kaiverrettu merkintä RIS 4. Tablettien halkaisija on noin 10,5 mm ja paksuus noin 4,5 mm. Tabletit voidaan puolittaa.