PROCREN DEPOT PDS 3,75 MG ESITÄYTETTY 3,75 MG

151,28 € (40341333,33 €/KG)
TAI

  • Hinta ilman reseptilääkkeen toimitusmaksua ja Kela-korvausta.
  • Reseptilääke tilataan yhdessä farmaseutin kanssa. 

Vaikuttava aine

leuproreliini

Käyttötarkoitus

Miesten eturauhassyövän hoito. Naisten rintasyövän ja vaikean endometrioosin hoito sekä kohdun lihaskasvaimien eli myoomien pienentäminen. Lasten ennenaikaisen puberteetin eli murrosiän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos annetaan yleensä 1-6 kuukauden välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pistetään ihon alle tai lihakseen.

Vaikutustapa

Leuproreliini vähentää miehillä testosteronin eli mieshormonin ja naisilla estrogeenin eli naishormonin tuotantoa. Näin se hillitsee hormonien haitallisia vaikutuksia eturauhassyövässä ja estrogeenille herkissä rintasyöpälajeissa. Lapsilla sukupuolihormonipitoisuudet pienenevät murrosikää edeltävälle tasolle.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä mielialan muutoksia, päänsärkyä, huimausta, kuumia aaltoja, pahoinvointia, oksentelua, ihottumaa, aknea, lisääntynyttä hikoilua, nivel- tai lihasoireita, väsymystä, voimattomuutta, kipua, turvotusta tai pistoskohdan reaktioita, kuten kipua tai tulehdusta. Naisilla saattaa ilmetä seksuaalista haluttomuutta, emätintulehdusta, emättimen kuivuutta tai rintojen kipua, arkuutta tai pienentymistä. Miehillä voi esiintyä kivesten pienentymistä tai erektiohäiriöitä. Lapsilla voi ilmetä emätinvuotoa, vatsakipua tai -kouristuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Alle 25 °C alkuperäispakkauksessa. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Valkoinen jauhe, liuotin: kirkas, väritön neste.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus