ORLOC COMP 10/25 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI 100 FOL

36,51 € (0,37 €/KPL)
TAI

  • Hinta ilman reseptilääkkeen toimitusmaksua ja Kela-korvausta.
  • Reseptilääke tilataan yhdessä farmaseutin kanssa. 

Vaikuttava aine

bisoprololi, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohonneen verenpaineen hoitoon, jos bisoprololilla tai hydroklooritiatsidilla ei saada yksinään riittävää vaikutusta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1-2 tablettia päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan aamuisin kokonaisina nesteen kera. Lääke voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Hoitoa ei saa keskeyttää äkillisesti, etenkään sydänsairailla.

Vaikutustapa

Lääke hillitsee adrenaliinin ja sen sukulaisaineiden verenpainetta kohottavia ja sydämen sykettä kiihdyttäviä vaikutuksia sydämeen. Lääkkeen vaikutuksesta sydämen lyöntitiheys hidastuu ja sen työmäärä vähenee. Tällöin verenpaine alenee. Lääke sisältää lisäksi hydroklooritiatsidia, joka on nk. diureetti eli poistaa elimistöstä nestettä. Se alentaa itsenäisesti verenpainetta ja samalla tehostaa bisoprololin vaikutuksia. Lisäksi diureetti poistaa turvotuksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, päänsärky, pahoinvointi, oksentelu, ummetus, uupumus sekä raajojen kylmyys tai tunnottomuus. Lisäksi voi ilmetä muutoksia laboratoriotutkimuksissa (mm. veren rasva-arvot ja suola-arvot).

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle +25 °C:ssa, alkuperäispakkauksessa suojassa kosteudelta

Ulkonäkö

tabl 5 mg/12,5 mg: Vaaleanpunainen tai punainen, pyöreä, molemmin puolin kupera ja jakouurteellinen tabletti. Toisella puolella merkintä "B-H" ja toisella puolella "5-12". tabl 10 mg/25 mg: Punainen, pyöreä, molemmin puolin kupera ja jakouurteellinen tabletti. Toisella puolella merkintä "B-H" ja toisella puolella "10-25". Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus