LEMTRADA 12 MG INFUUSIOKONSENTRAATTI, LIUOSTA VARTEN 1 KPL

8 377,22 € (8377,22 €/KPL)
TAI
Saatavuus: Tuote ei ole myynnissä verkkokaupassa, tarkista saatavuus myymälöittäin

  • Hinta ilman reseptilääkkeen toimitusmaksua ja Kela-korvausta.
  • Reseptilääke tilataan yhdessä farmaseutin kanssa. 

Vaikuttava aine

alemtutsumabi

Käyttötarkoitus

MS-taudin hoito.

Annostus

Lääkäri määrää annoksen.

Lääkkeen ottaminen

Hoitohenkilökunta annostelee lääkkeen laskimoon.

Vaikutustapa

Alemtutsumabi on monokloonaalinen vasta-aine, joka sitoutuu ihmisen immuunisolujen pinnalla oleviin CD52-pinta-antigeeniin. Vaikutusmekanismi MS-taudin hoidossa on osittain selvittämättä, mutta se liittynee immuunipuolustukseen muokkaamiseen.

Haittavaikutukset

Yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystietulehdukset, päänsärky, punoitus, pahoinvointi, iho-oireet ja kuume. Joskus voi esiintyä myös muita tulehduksia, kilpirauhasen toiminnan muutoksia, huimausta, vapinaa, makuhäiriöitä, näön sumenemista, tuntoaistin muutoksia, sydämen rytmin muutoksia, verenpaineen muutoksia, pyörrytystä, vatsaoireita, hengitysoireita, lihas- tai nivelkipua, turvotuksia, vilunväristyksiä, kuukautiskierron häiriöitä tai heikkoutta.

Mikäli potilaalle ilmenee poikkeuksellisia verenvuotoja, on hänen otettava lääkäriin yhteyttä pikimiten.

Eläviä viruksia sisältävillä rokotteilla tehdyn immunisaation turvallisuutta Lemtrada-hoitojakson jälkeen ei ole tutkittu, eikä rokotteita saa antaa potilaille, jotka ovat äskettäin saaneet Lemtrada-hoitojakson.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tule käyttää raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokkaita ehkäisymenetelmiä Lemtrada-hoitojakson aikana ja 4 kuukauden ajan hoitojakson jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C). Ei saa jäätyä. Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Mikrobiologiselta kannalta laimennettu tulee käyttää heti. Jos valmistetta ei käytetä heti, säilytysaika ja -olosuhteet ovat käyttäjän vastuulla. Säilytysaika ei tavallisesti saa ylittää 8 tuntia 2 °C–8 °C:ssa valolta suojattuna.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai hieman kellertävä konsentraatti, jonka pH on 7,0–7,4.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus