JENTADUETO 2,5/850 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI 60 X 1 FOL

49,92 € (0,83 €/KPL)
TAI

  • Hinta ilman reseptilääkkeen toimitusmaksua ja Kela-korvausta.
  • Reseptilääke tilataan yhdessä farmaseutin kanssa. 

Vaikuttava aine

linagliptiini, metformiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisten tyypin II diabeteksen hoitoon ruokavalion ja liikunnan ohella, kun aiempi lääkehoito ei riitä pitämään verensokeria hallinnassa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tabletti 2 kertaa päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan aterioiden yhteydessä. Ruokavaliohoitoa on jatkettava lääkehoidon aikana. Jos lääkeannos jää väliin, se otetaan heti muistettaessa, mutta ei kuitenkaan kaksinkertaista annosta kerralla, vaan tällöin unohtunut annos jätetään väliin. Ruokavalion noudattamista jatketaan lääkehoidon aikana. Alkoholinkäyttöä ja alkoholia sisältäviä valmisteita on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Lääkkeen sisältämät aineet laskevat verensokeria lisäämällä insuliinin eritystä haimasta (linagliptiini) ja vähentämällä glukoosin muodostumista maksassa (metformiini).

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia melko harvoin. Joskus voi esiintyä vatsakipua, makuaistin häiriöitä, tai verensokeri voi laskea liikaa.

Jos ilmaantuu jatkuvaa, kovaa vatsakipua, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25 °C), alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

2,5 mg/850 mg: Soikea, kaksoiskupera, vaaleanoranssi kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan 19,2 mm x 9,4 mm, jossa toisella puolella kohomerkintä ”D2/850” ja toisella puolella yhtiön logo.

2,5 mg/1000 mg: Soikea, kaksoiskupera, hennon vaaleanpunainen kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan 21,1 mm x 9,7 mm, jossa toisella puolella kohomerkintä ”D2/1000” ja toisella puolella yhtiön logo.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus