Energiaa päivään! Tee piristävä viherjuoma

Energiaa päivään! Tee piristävä viherjuoma

Tuleeko syötyä liian vähän vihreää? Raikas viherpirtelö tuo rutkasti ravinteita ruokavalioosi. Kokeile vaikka aamupalalla tai kahvin korvikkeena!

Levistä, oraista tai tummanvihreistä kasviksista valmistettu viherjauhe lisää rutkasti ravinteita ruokavalioosi.  Monipuolisimpia ovat viherjauhesekoitukset, jotka sisältävät esimerkiksi useaa orasta ja levää. Viherjauheet valmistetaan matalassa lämpötilassa kuivattamalla, jolloin ravintoaineet eivät tuhoudu.

Tämän viherjuomareseptin viherjauhe sisältää spirulinaa, chlorellaa, vehnänorasta, ohranorasta ja lehtikaalia.

Spirulinassa on valtavasti proteiinia, joten se on näppärä lisä erityisesti paljon liikkuvan ruokavalioon. Siinä on myös reilusti B-, E- ja K-vitamiineja sekä kalsiumia, kuparia, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia.

Chlorellassa on proteiinin lisäksi C-, B-, E-vitamiineja sekä hyviä rasvahappoja. Vehnänoras taas pullistelee A-, C-, E-, K-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia ja rautaa.

Reseptissä viherjauheen kavereina ovat sitruunamehu ja inkivääri, jotka peittoavat viherjauheen voimakkaan maun. Kuivatut karpalot ja pakastemustikat tuovat makeutta ja raikkautta. Hampunsiemenissä puolestaan on rutkasti hyviä rasvahappoja sekä proteiinia.

Monet kertovat saavansa viherjauheista lisää energiaa ja puhtia. Kokeile itse!

Energisoiva viherjuoma on hyvä idea vaikka aamukahvin tilalla tai työpäivän piristäjänä.

Energisoiva viherjuoma

Ainekset:

1–2 rkl viherjauhetta 
2–3 rkl Foodin 100% Sitruunamehua
3 rkl kuivattuja karpaloita 
1 rkl hampunsiemeniä
1tl inkiväärijauhetta 
1 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
½ dl pakastemustikoita
1–2 dl vettä
(jääpaloja)

 

Valmistus:

Sekoita ainekset tehosekoittimessa. Lisää nestettä tarpeen mukaan.


Lue lisää

Näin teet helpon proteiinismoothien

Näin teet helpon proteiinismoothien

Herkullinen proteiinismoothie sopii erityisesti liikkujan välipalajuomaksi ennen treenejä sekä tuomaan energiaa työpäivän jälkeen. Tee itse raikas smoothie josta saat puhtia, mutta et ähkyä!

Lue lisää
Tee itse sokerittomat power ball -herkkupallot

Tee itse sokerittomat power ball -herkkupallot

Tekeekö mieli karkkia? Tyydytä makeanhimosi näillä terveellisillä, sokerittomilla puhtipalloilla! Kauniisti koristelluista herkkupaloista syntyy myös näyttävää tarjottavaa juhlapöytään.

Lue lisää
Keventäjän herkulliset chia-vanukkaat

Keventäjän herkulliset chia-vanukkaat

Terveellinen, helppo ja herkullinen chia-vanukas sopii niin painoaan tarkkailevalle, aktiiviselle liikkujalle kuin nopeaa välipalaa kaipaavalle. Kokeile ja ihastu!

Lue lisää

Teemat