Vihreää ja raikasta! Tee appelsiini-spirulinasmoothie

Vihreää ja raikasta! Tee appelsiini-spirulinasmoothie

Rautainen pinaatti, C-vitamiinipommi appelsiini ja superfoodien proteiinikuningas spirulina samassa lasissa – voiko viherjuoma terveellisemmäksi käydä! Surauta tämä piristävä ja herkullinen smoothie heti aamulla tai liikunnan jälkeen.

Tämä terveellinen smoothie saa huikean vihreän värinsä paitsi rautapitoisesta pinaatista, myös ravinteikkaasta spirulinajauheesta. Spirulina on erittäin proteiinipitoista, ja siinä on myös reilusti B-, E- ja K-vitamiineja sekä kalsiumia, kuparia, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia.

Spirulina itsessään on aika tujun makuista, mutta tässä smoothiessa pirteän raikas appelsiini ja makea, kypsä banaani kesyttävät spirulinan kipakkuuden. Smoothie maistuu siis heillekin, jotka eivät ole tottuneet viherjuomiin.

Voit kokeilla spirulinan tilalla myös monipuolisia viherjauhesekoituksia, joissa voi olla spirulinan lisäksi esimerkiksi chlorellaa, vehnänorasta ja ohranorasta. Myös lehtikaali-, nokkos- ja pinaattijauheesta syntyy hyvä juoma. Löydät varmasti oman suosikkisi.

Juoma koristellaan mehiläisten siitepölyllä – siis siitepölyllä, jota mehiläiset ovat kukista keränneet. Ihanan toffeemaiselta maistuva, proteiinipitoinen muru on kaunis koriste leivonnassa ja ravinteikas lisäke myös puuron tai jogurtin päälle. Aloita mehiläisen siitepölyn käyttö pienestä määrästä, ja käytä sitä teelusikallisen verran päivässä. Jos kärsit siitepöly- tai hunaja-allergiasta, ole erityisen varovainen ja lopeta heti, jos oireita ilmaantuu.

Kippis ja terveydeksi!

Vihreä spirulinasmoothie

(2 annosta)

Ainekset:

reilu 2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
2 kypsää banaania
2 kourallista tuoretta pinaattia
2 tl spirulinajauhetta
1 tl mehiläisen siitepölyä (ei siitepöly- tai hunaja-allergikolle)

Valmistus:

  1. Purista tuoreista appelsiineista reilu 2 dl mehua.
  2. Pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää pinaatti, appelsiinimehu ja spirulina. Surauta tasaiseksi. Lisää mehua tarvittaessa.
  3. Kaada juomat laseihin. Ripottele mehiläisen siitepöly päälle.

Lue lisää

Näin teet helpon proteiinismoothien

Näin teet helpon proteiinismoothien

Herkullinen proteiinismoothie sopii erityisesti liikkujan välipalajuomaksi ennen treenejä sekä tuomaan energiaa työpäivän jälkeen. Tee itse raikas smoothie josta saat puhtia, mutta et ähkyä!

Lue lisää
Näin teet vihreät proteiiniletut

Näin teet vihreät proteiiniletut

Kaipaako ruokavaliosi enemmän vihreää? Tykkäätkö letuista? Tässä uusi hittiherkku! Gluteenittomat ja erittäin ravinteikkaat ja proteiinipitoiset viherletut sopivat esimerkiksi liikkujan välipalaksi.

Lue lisää
Virkistävä vitamiinipommi! Tee itse nopea ja herkullinen smoothie

Virkistävä vitamiinipommi! Tee itse nopea ja herkullinen smoothie

Mangoa, porkkanaa, kurkumaa, inkivääriä… Iloisen värinen ja terveellinen smoothie on raikas aamupala ja nopeasti syntyvä välipalaherkku. Kun haluat erityisen maukkaan ja oloa piristävän smoothien, tässä on juoma sinulle!

Lue lisää

Teemat