Piristävä maca-latte

Piristävä maca-latte

Mikä parantaisi uuvahtanutta oloa nopeammin kuin kuppi hyvää kahvia. Kun terästät kahvisi vielä maca-jauheella, saat entistä pirteämmän juoman. Kokeile tätä hurmaavaa reseptiä!

Kun virta alkaa loppua, ota avuksi maca! Perun Andeilla kasvavasta juurikasvista valmistettu jauhe sisältää runsaasti tärkeitä mineraali- ja hivenaineita sekä 18:aa aminohappoa, ja tämän superfoodin vannoutuneet käyttäjät kehuvat sen buustaavan suorituskykyä ja antavan rutkasti lisävoimaa. Ei ihme, että maca onkin erityisesti urheilijoiden suosiossa.

Tässä reseptissä maca on ujutettu ihanaan, taatelilla makeutettuun ja lattemaiseen kahvijuomaan. Juoman pohjana on kauramaito, ja kaakaon ja suklaan makua antaa herkullinen ja ravinteikas carobjauhe. Vaniljasokeria kummempaa maustamista tämän tehojuoma ei kaipaa. Jos et ole kahvin ystävä, voit toki jättää kahvin reseptistä pois. Maca sopii mainiosti myös esimerkiksi puuron, jogurtin tai smoothien sekaan.

Huomaa, että macan käyttö kannattaa aloittaa puolesta teelusikallisesta päivässä ja sitten nostaa annosta hiljalleen, jotta keho tottuu siihen. Macaa suositellaan käytettävän kuuriluontoisesti, eli jos innostut kovasti macasta, pidä tauko kolmen viikon käytön jälkeen.

Katso video ja surauta nopea ja herkullinen maca-latte. Ja nauti!

Maca-latte

2 annosta

Ainekset:

3 1/5 dl kauramaitoa
1–2 kivetöntä taatelia
1 ½ tl macajauhetta
1 tl carobjauhetta
ripaus vaniljasokeria
½ dl valmista kahvia
kaakaojauhetta (koristeluun) 

Valmistus:

  1. Kaada kattilaan kauramaito ja taatelit. Lämmitä kuumaksi.
  2. Kaada seos blenderiin.
  3. Lisää loput ainekset. Surauta tasaiseksi.
  4. Koristele kaakaojauheella.

Lue lisää

Virkistävä vitamiinipommi! Tee itse nopea ja herkullinen smoothie

Virkistävä vitamiinipommi! Tee itse nopea ja herkullinen smoothie

Mangoa, porkkanaa, kurkumaa, inkivääriä… Iloisen värinen ja terveellinen smoothie on raikas aamupala ja nopeasti syntyvä välipalaherkku. Kun haluat erityisen maukkaan ja oloa piristävän smoothien, tässä on juoma sinulle!

Lue lisää
Energiaa päivään! Tee piristävä viherjuoma

Energiaa päivään! Tee piristävä viherjuoma

Tuleeko syötyä liian vähän vihreää? Raikas viherpirtelö tuo rutkasti ravinteita ruokavalioosi. Kokeile vaikka aamupalalla tai kahvin korvikkeena!

Lue lisää
Viileää piristystä! Näin teet proteiinipitoisen jääkahvin

Viileää piristystä! Näin teet proteiinipitoisen jääkahvin

Kaipaatko vaihtelua aamukahvin tilalle? Kyllästyttääkö aina se sama palautusjuoma treenin jälkeen? Tekeekö mieli makeaa? Suklainen jääkahvi pelastaa tilanteen.

Lue lisää

Teemat