Minä ja hyvinvointi: Petra Korpi

Minä ja hyvinvointi: Petra Korpi

”Kartan kaikkea ehdottomuutta”. Hyvinvointibloggaaja Petra Korpi, 31, rauhoittaa mielensä päälläseinonnalla ja nyrkkeilyllä. 

”Olen to do -listaihminen, ja laukkuni pohjalta löytyy sata muistilappua. Se on yksi syy, miksi jooga tekee minulle hyvää ja miksi se on myös vaikeaa. Joogatessa levoton mieleni rauhoittuu ja saan laitettua asiat perspektiiviin. On ihanaa, kun opettaja sanoo tunnilla jotain koskettavaa. Kuten että on ok, vaikka tänään et olisi parhaimmillasi, sillä ihminen on joka päivä erilainen. Silloin minulta saattaa päästä pieni itku. Joogaan myös kotona. Pyrin tekemään aamuisin päälläseisonnan, sillä tykkään siitä tunteesta, kun päähän virtaa verta. Siitä syntyy keskittynyt fiilis. Sanon ”pyrin tekemään” enkä ”teen joka aamu”, sillä annoin uudenvuodenlupauksen, että kartan kaikkea ehdottomuutta. Sama rentous koskee syömistä. Villitykset eivät sovi minulle, enkä välitä tiukasta ton-ton-ton-ravitsemustrendistä tippaakaan. Syön 80/20-periaatteella, eli ajattelen, että herkutella saa, kunhan voittopuolisesti syö terveellisesti. Olen kyllä hedonisti – vedin juuri välipalaksi suklaapatukan.

Kilpailin taitoluistelussa 17-vuotiaaksi saakka. Olin aloittaessani hirvittävän ujo lapsi, pikkusiskoni Kiiran vastakohta. Kun äiti oli viemässä minua lapsena jäähallille, estelin ja ehdotin, että voisimme seurata harjoituksia avaimenreiästä. Ahkera harrastaminen ja tuomarien edessä esiintyminen muutti kaiken. Ajattelen, että hyvä itseluottamukseni ja rohkeuteni on täysin luistelun ansiota. Uskon kliseeseen, että mukavuusalueella ei synny mitään hyvää. Nykyään olen vähän rämäpää ja tykkään esimerkiksi nyrkkeilystä. Se on parasta silloin, kun olen stressaantunut tai takana on huono päivä. Nyrkkeilytreeneissä unohdan kaiken. On pakko keskittyä, ettei saa turpiinsa tai loukkaa toista vahingossa.

En ole ulkonäkökeskeinen liikkuja, vaan haen kokonaisvaltaista hyvää oloa. Minulta kysytään usein, kuinka monta kertaa viikossa urheilen. En laske, vaan liikun tilanteen mukaan. Viime syksynä olin kiinni häävalmisteluissani, joten seitsemän minuutin aamuvenyttelyt riittivät.”


Lue lisää

Minä ja hyvinvointi: Anni Kravi

Minä ja hyvinvointi: Anni Kravi

Helsinkiläinen ruokayrittäjä Anni Kravi tunnetaan smoothie bowl -kuvistaan, joilla on instagramissa yli 50 000 seuraajaa. Katso Annin vinkit terveelliseen ruokaan ja hyvinvointiin!

Lue lisää
Minä ja hyvinvointi: Steffi Hagelstam

Minä ja hyvinvointi: Steffi Hagelstam

Vuodesta 2012 Steffit-treeniblogia pitänyt Stefanie Hagelstam kilpailee CrossFitissä ja painonnostossa Suomen kovimpien joukossa. Nappaa talteen Steffin vinkit hyvään treeniin!

Lue lisää
Minä ja hyvinvointi: Oona Kivelä

Minä ja hyvinvointi: Oona Kivelä

Lihaksikkaat käsivarret ovat tankotanssin moninkertaisen maailmanmestarin Oona Kivelän, 33, tavaramerkki . Hänelle itselleen ne ovat taiteilijan piirustusvälineet.

Lue lisää