Luonnonkosmetiikka avuksi iho-ongelmiin

Luonnonkosmetiikka avuksi iho-ongelmiin

Kuiva iho, mustapäitä ja kaiken lisäksi perioraalidermatiitti eli suunympärysihottuma. Iho-ongelmista kärsivä opiskelija Anni Lassila toivoo saavansa Egon kosmetologilta opastusta hellään ihonhoitoon ja vinkkejä mahdollisimman luonnonmukaisista ihonhoitotuotteista.

Opiskelija Anni Lassila, 25, suosii luonnonmukaista kosmetiikkaa ja valmistaa monet ihonhoitotuotteensa itse.

Meikin hän puhdistaa kookosöljyllä, kasvot hän kosteuttaa jojobaöljyllä ja vartalovoiteena toimii sheavoi. Omenaviinietikasta, vedestä ja eteerisistä öljyistä Lassila sekoittaa kotitekoisen kasvoveden.

”Pyrin siihen, ettei laittaisi iholleni mitään, mitä en voisi periaatteessa myös syödä.”

Kun hän käyttää valmiita tuotteita, hän valitsee hypoallergisia, eläimillä testaamattomia ja miedon tuoksuisia vaihtoehtoja.

Egon kosmetologi Saara Pöyhönen auttaa sopivien ihonhoitotuotteiden valinnassa.

1. Perioraalidermatiitti hallintaan hellästi

Annin iho on ajoittain todella kuiva.

”Talvella iho hilseilee, vaikka levitän sille ahkerasti avokadoöljyä. Lisäksi kärsin perioraalidermatiitista eli suunympärysihottumasta. Se pysyy jokseenkin kurissa sinkkivoiteella ja valmistamallani omenaviinietikkaseoksella.”

Kosmetologi Saaran tärkein neuvo kuuluu: vaihda ihonhoitotuotteet kevyempiin.

”Liian tuhdit ihonhoitotuotteet saattavat tukkia huokosia ja ärsyttää ihoa. Perioraalidermatiitti-iho kaipaa alkoholittomia tuotteita, jotka ovat lisäksi kevyitä ja rauhoittavia. Esimerkiksi Annin käyttämä avokadoöljy saattaa olla liian tuhtia.”

Rauhoittava ja kosteuttava öljyseerumi sisältää useita öljyjä, jotka hoitavat iho-ongelmia, kuten kuivaa ja hilseilevää ihoa. Öljyä kannattaa käyttää yöllä, päivisin puolestaan kevyttä kosteusvoidetta.

Kokeile:

Luonnonkosmetiikka avuksi iho-ongelmiin

2. Suoliston kunto voi näkyä ihossa

Egon kosmetologi Saara muistuttaa, että ihoon voi vaikuttaa myös sisäisesti. Joskus suoliston ongelmat voivat näkyä iholla.

Kannattaa kokeilla vahvaa probioottivalmistetta. Myös D-vitamiini, sinkki ja omega-rasvahapot ylläpitävät ihon hyvinvointia.

Kokeile:

3. Mustapäät kuriin suolalla

Annin nenänpäässä ja rinnassa on mustapäitä. Niiden häätämiseen Saara ehdottaa Himalajan suolasaippuaa.

”Tavallisen saippuan tavoin käytettävän saippuan mineraalit ehkäisevät epäpuhtauksia, desinfioivat ja ravitsevat ihoa sekä ylläpitävät kosteustasapainoa.”

Kokeile:


Lue lisää

Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkkäihoinenkin voi meikata, kunhan tuotteet ovat oikeat. Nappaa tästä herkän ja helposti ärsyyntyvän ihon meikkivinkit, niin vältät hutiostokset.

Lue lisää
Tiesitkö tämän luonnonkosmetiikasta?

Tiesitkö tämän luonnonkosmetiikasta?

Miten luonnonkosmetiikka eroaa tavallisesta? Kenelle luonnonkosmetiikka sopii? Voiko se allergisoida? Lue tämä, jos luonnonkosmetiikka ei ole sinulle vielä tuttua.

Lue lisää
Tiesitkö nämä viisi luonnon tehoainetta ihollesi?

Tiesitkö nämä viisi luonnon tehoainetta ihollesi?

Joko olet kokeillut, miten hyvää koivunmahla, mustaselja tai ruusunmarja tekee ihollesi? Lue vinkit ja kokeile itse!

Lue lisää

Teemat