Kasvojen ja vartalon iho kesäkuntoon – Kosmetologin 10 parasta täsmävinkkiä

Kasvojen ja vartalon iho kesäkuntoon – Kosmetologin 10 parasta täsmävinkkiä

Kesä tulee – onko ihosi valmis? Tee nämä pienet viilaukset ihonhoitorutiiniisi nyt, niin saat terveen ja hehkuvan ihon kesäksi.

1. Kuori iho sileäksi

Aloita ihon valmistelu kesää varten kuorimalla koko kroppa omalle ihotyypille sopivalla kuorintatuotteella. Kuorinta herättää talven jäljiltä kuivan ja karhean ihon eloon ja tekee siitä tasaisen pehmeän ja sileän. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta ja auttaa hoitavia ja kosteuttavia tuotteita imeytymään paremmin.

Kesällä kannattaa suosia mieluummin mekaanista kuorintaa, sillä AHA-happokuorinta voi altistaa ihon auringonvalolle.

2. Kosteuta myös kesällä

Kesällä kosteusvoide kannattaa vaihtaa kevyempään kosteusemulsioon. Kun ilma on kosteampaa, iho ei tarvitse yhtä paksua suojakalvoa tai tuhteja rasvahappoja kuin talvella. Kosteutusta ei kuitenkaan pidä unohtaa kokonaan, sillä aurinko ja hikoilu kuivattavat ihoa.

Älä liioin lintsaa kasvoveden käytöstä. Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen ja tuo ihon kaipaamaa lisäkosteutta.

3. Kasvoille päivetystä

Loihdi huoleton kesämeikki korvaamalla meikkivoide sävyttävällä päivävoiteella. UV-suojalla varustettu voide suojaa auringolta ja tuo kasvoille kauniin tasaisen ja luonnollisen sävyn ilman paksua pakkelia.

4. Aurinkovoide on tärkein

Panosta aurinkosuojaukseen, niin iho säilyy terveenä ja nuorekkaana mahdollisimman pitkään. Aurinko vanhentaa ihoa ennenaikaisesti, ja kesällä iho altistuu auringon haitallisille UV-säteille jatkuvasti. Parhaan suojan takaa aurinkovoide.

Muistathan, että aurinkovoiteen teho perustuu siihen, että suojaa levitetään riittävästi ja lisätään 1–2 tunnin välein sekä aina hikoilun ja uimisen jälkeen.

5. Aurinkosuoja kasvoille

Kasvoille tarkoitetut suojavoiteet levittyvät ja imeytyvät nopeasti eivätkä tuki ihohuokosia kuten vartalolle tarkoitetut voiteet saattavat. Siksi kasvoille on syytä hankkia oma aurinkosuoja.

6. Seerumista tärkeitä vitamiineja

Jos vitamiini- ja antioksidanttipitoinen seerumi ei kuulu ihonhoitorutiiniisi talvella, niin viimeistään nyt on syytä hankkia sellainen. Iho tarvitsee vitamiineja, jotta se pystyy suojautumaan auringon aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Laadukas seerumi auttaa ihoa pysymään nuorekkaana ja hyväkuntoisena. Kevyt, öljytön seerumi on myös kätevä levittää aurinkovoiteen alle ihoa kosteuttamaan.

7. Puhdista huolellisesti

Kesällä ei pidä unohtaa ihon syväpuhdistusta. Fysikaaliset UV-filtterit jäävät ihohuokosiin aurinkotuotteiden sekä aurinkosuojan sisältävän päivävoiteen käytön jälkeen. Kesällä ihohuokoset erittävät myös enemmän talia ja ihoon tulee helpommin epäpuhtauksia.

Kun puhdistat ihon syväpuhdistavalla tuotteella säännöllisesti, ihohuokoset eivät pääse tukkeutumaan eikä ihon kanssa tule ongelmia kesähelteilläkään.

Iho kesäkuntoon

8. Kasvonaamio tehokosteuttaa

Iho tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa myös kesällä, sillä aurinko saa ihon kuivumaan herkästi. Levitä auringossa vietetyn päivän jälkeen kosteuttava kasvonaamio kasvoille. Naamio toimii myös ensiapuna rauhoittamaan auringon punoittamia kasvoja.

9. Turvallinen rusketus itseruskettavalla

Fiksu auringonpalvoja suojaa ihon vaaralliselta UV-säteilyltä ja hankkii rusketuksensa purkista. Itseruskettavat tuotteet ovat kehittyneet vuosien varrella paljon, ja niitä on saatavilla myös luonnonkosmetiikkana.

Helppokäyttöiset, tuoksuttomat ja luonnollisen sävyiset itseruskettavat sopivat jokapäiväiseen käyttöön riippuen siitä, kuinka intensiivisen rusketuksen haluaa.

Muista kuoria ja kosteuttaa iho ennen tuotteen käyttöä edellisenä päivänä, niin saat tasaisen rusketuksen.

10. Kokeile aurinkokapseleita

Kokeile beetakaroteenia sisältäviä aurinkokapseleita, jos haluat saada intensiivisemmän rusketuksen ja pidentää rusketuksen kestoa.

Muista kuitenkin, että aurinkokapselit eivät korvaa aurinkosuojaa.

 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Nina Madetoja.


Lue lisää

Tiesitkö tämän aurinkotuotteista?

Tiesitkö tämän aurinkotuotteista?

Estääkö aurinkorasva ruskettumisen? Miten yhdistää aurinkovoide ja meikki? Etsimme vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin ja vinkkaamme, kuinka otat aurinkosuojatuotteista kaikki tehot irti.

Lue lisää
10 vinkkiä: Näin nautit auringosta ja rusketut turvallisesti

10 vinkkiä: Näin nautit auringosta ja rusketut turvallisesti

Aurinko tekee hyvää kehollemme ja mielellemme, joten valonsäteistä kannattaa nauttia. Jos vietät paljon aikaa ulkona tai tykkäät ottaa aurinkoa, ota käyttöön nämä 10 vinkkiä.

Lue lisää
Näin onnistut itseruskettavalla

Näin onnistut itseruskettavalla

Itseruskettavalla syntyy turvallisin rusketus, mutta moni arkailee käyttää itseruskettajaa oranssien tiikerinraitojen ja muiden epätasaisuuksien pelossa. Näillä ohjeilla saat tasaisen ja kauniin päivetyksen.

Lue lisää