Herkullinen ja terveellinen raakasuklaa

Herkullinen ja terveellinen raakasuklaa

Raakasuklaata hehkutetaan paljon. Mutta miksi raakasuklaa on niin terveellistä? Onko raakasuklaa kevyempää kuin tavallinen? Entä mihin raakakaakaojauhetta tai nibsejä käytetään? Tässä vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin raakasuklaasta.

Mitä raakasuklaa on?

Raakasuklaa on suklaata, jonka valmistuksessa käytettyä kaakaota ei missään vaiheessa kuumenneta yli 42 asteen.

Valmiiden raakasuklaapatukoiden ja -levyjen lisäksi saatavilla on muitakin raakakaakaotuotteita kuten raakakaakaojauhetta, raakakaakaovoita ja raakakaakaorouhetta eli kaakaonibsejä.

Entä raakasuklaan terveellisyys?

Raaka kaakaopapu on ravinteikas ruoka-aine. Kun kaakaopapua ei paahdeta tai kuumenneta, ravintoaineet säilyvät paremmin kuin perussuklaassa. Raakasuklaa sisältää reilusti C- ja E-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, sinkkiä ja kuparia. Myös magnesiumin lähteenä se on mainio.

Raakakaakao myös piristää, ja sen ainesosien on väitetty vaikuttavan mielihyvää tuottavasti aivoihin.

Raakasuklaapatukka on monen lempiherkku lisäksi siksi, ettei se sisällä valkoista sokeria tai maitoa. Kevyttä ei raakasuklaakaan sentään ole, sillä kaloreita siinä on tavallisen suklaan verran. Se on hyvä tietää, jos tarkkailee linjojaan.

Miten raakakaakaota käytetään?

Valmis raakasuklaa on ihana naposteluherkku sellaisenaan. Raakasuklaata on helppo valmistaa kotona itsekin.

Raakakaakaon kaveriksi sopivat makeat aineosat, kuten hunaja, sillä raakakaakaotuotteet saattavat tottumattoman suussa maistua paahtamattomuuden takia hieman kitkerältä.

Raakakaakaojauheesta voi tehdä mantelimaidon kanssa herkullista kaakaota. Piristävyytensä ansiosta jauhe on herättelee aamusmoothien joukossa. Nibsejä voi sirotella smoothie bowlin päälle tai myslin sattumiksi. Raakakaakao puolestaan sopii myös ihonhoitoon.

Asiantuntijana kosmetologi, apulaismyymälänhoitaja Saara Pöyhönen Egosta.


Lue lisää

Tee itse sokerittomat suklaajäätelöpuikot

Tee itse sokerittomat suklaajäätelöpuikot

Jäätelökin voi olla terveellistä! Nämä vegaaniset raakasuklaajäätelöpuikot ovat maidottomia, sokerittomia ja gluteenittomia mutta maistuvat aivan yhtä täyteläisiltä kuin tavallinen jätski. Kokeile ja ylläty!

Lue lisää
Näin teet terveellisen raakasuklaalevyn ja raakafudgen

Näin teet terveellisen raakasuklaalevyn ja raakafudgen

Makeanhimo iski? Juhlat tiedossa? Maistuva ja terveellinen raakasuklaa tai raakafudge onnistuu nopeasti ja helposti. Itse tehty herkku on myös ihana lahjaidea.

Lue lisää
Helppo ja terveellinen proteiinijäätelö

Helppo ja terveellinen proteiinijäätelö

Tällä proteiinijäätelön ohjeella syntyvät kolmen raaka-aineen suklaa-maapähkinäjäätelö sekä mango-mansikkajäätelö!

Lue lisää

Teemat