Yliopiston Apteekki 

Yliopiston Apteekki on vuonna 1755 perustettu, Helsingin yliopiston omistama apteekki. Yliopiston Apteekki toimii 12 paikkakunnalla Suomessa. Olemme Suomen suurin farmaseuttisen henkilöstön työllistäjä, jonka palveluksessa on lähes tuhat henkilöä. 

Tuemme toimintamme kautta opetusta ja tutkimustoi-mintaa. Merkittävä osa farmasian opiskelijoista suorittaa opintoihinsa liittyvän käytännön harjoittelujakson Yliopiston Apteekissa. Lisäksi osallistumme farmasian opetustyöhön.

Yliopiston Apteekki tarjoaa asiakkailleen myös erityis-palveluita. Olemme merkittävä erityislupavalmisteiden maahantuoja ja toimittaja. Jos Suomesta ei löydy asiakkaalle sopivaa lääkettä, voimme erityisistä sairaanhoidollisista syistä hankkia lääkevalmisteen toisesta maasta Lääkelaitoksen erityisluvalla.

Tarvittaessa voimme myös valmistaa lääkkeen asiakkaalle lääkärin reseptin perusteella. Näitä yksittäislääkkeitä     (ex tempore) valmistetaan yleensä silloin, jos apteekin valikoimista ei löydy sopivaa valmistetta. Lääkevalmistus on keskitetty Yliopiston Apteekissa lääketehdastasoisiin tuotantotiloihin.

YA-talo vastaa Yliopiston Apteekin keskitetyistä toiminnoista, kuten lääkevalmistuksesta, talous- ja tietohallinnosta. Tarjoamme palveluita myös yritysasiakkaille. Muun muassa työterveysasemat, lääkäriasemat ja palvelutalot ovat Yliopiston Apteekin asiakkaita.

Yliopiston Apteekki toimii myös Virossa ja Venäjällä. Lisäksi apteekilla on tytär- ja osakkuusyhtiöitä myös kotimaassa.

Yliopiston Apteekin missio

Autamme asiakasta onnistumaan lääkehoidossaan: lääkkeiden oikeassa ja turvallisessa käytössä sekä kustannusten hallinnassa. Lisäksi haluamme lisätä asiakkaidemme tietoa lääkkeistä ja terveellisistä elämäntavoista. Turvaamme myös eurooppalaisen huippuyliopiston, Helsingin yliopiston, oman rahoituksen.