Yliopiston Apteekki 

Yliopiston Apteekki on vuonna 1755 perustettu, Helsingin yliopiston omistama apteekki. Yliopiston Apteekki toimii 13 paikkakunnalla Suomessa. Olemme Suomen suurin farmaseuttisen henkilöstön työllistäjä, jonka palveluksessa on lähes tuhat henkilöä. 

Tuemme opetusta ja tutkimusta tulouttamalla voittomme Helsingin yliopistolle. Merkittävä osa farmasian opiskelijoista suorittaa opintoihinsa liittyvän käytännön harjoittelujakson Yliopiston Apteekissa.

Tarvittaessa voimme valmistaa lääkkeen asiakkaalle lääkärin reseptin perusteella. Näitä yksittäislääkkeitä (ex tempore) valmistetaan yleensä silloin, jos apteekin valikoimista ei löydy sopivaa valmistetta.

Tarjoamme lääkkeitä ja hoitotuotteita sekä palveluita (esim. lääkkeiden annosjakelu) myös terveyden-
huollon organisaatioille. Muun muassa työterveysasemat, lääkäriasemat ja palvelutalot ovat Yliopiston Apteekin asiakkaita.

Yliopiston Apteekki toimii myös Virossa ja Venäjällä. Konserniin kuuluu myös laboratoriolaitteisiin erikoistunut Ordior Oy.

Yliopiston Apteekin missio

Autamme asiakasta onnistumaan lääkehoidossaan. Edistämme terveyttä ja hyvinvointia. Kehitämme aktiivisesti uudenlaisia ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin.