Farmaseutti neuvoo

Lapsille tarkoitettuihin tuotteisiin on poimittu tavallisimpia lasten vaivoihin käytettäviä itsehoitovalmisteita. Lisää lapsille tarkoitettuja tuotteita löytyy myös muista tuoteryhmistä, jos tuotteet ovat sellaisia, joita voivat käyttää myös aikuiset.

Kipulääkkeen valinta lapselle

Lapsille turvallisin kipulääke on parasetamoli, jolla voi hoitaa niin lapsen kipua kuin kuumettakin. Parasetamoli on hyvä lääke myös flunssan oireiden lievittämiseen. Katso pakkauksesta tarkemmat käyttö- ja annosteluohjeet.

Erilaisia kipulääkkeitä sisältäviä flunssajuomia ei suositella pienten lasten hoitoon. Yhtä hyvän tehon saa antamalla lapselle parasetamolia ja vaikkapa lämmintä mehua. Lisäksi riittävän pitkä lepoaika flunssan jälkeen varmistaa paranemisen taudista.

Ibuprofeeni soveltuu esimerkiksi isompien lasten liikuntavammojen, kuten nyrjähdysten ja lihasvammojen hoitoon, koska ibuprofeeni hoitaa myös vamman aiheuttamaa tulehdusta kudoksessa.

Mikäli lapsen yleiskunto heikkenee tai taudin oireet eivät pysy kurissa itsehoitolääkkeillä ja pakkauksen annostuksella, kannattaa lapsen hoidosta keskustella lääkärin kanssa.


Löydät lisää ohjeita lasten pienten vaivojen hoitoon löytyy Farmaseutti neuvoo –artikkeleista.