Farmaseutti neuvoo 

Iho-ongelmat, kuten akne, liikahikoilu tai ärtynyt iho talttuvat oikeanlaisella hoidolla ja sopivilla tuotteilla. Yliopiston Apteekin verkkoapteekista löytyy tuotteita niin ihon perushoitoon kuin moneen iho-ongelmaankin.

Akne

Rasvoittuva iho ja ihon epäpuhtaudet ovat tavallisia nuorilla. Nuoren ihonhoito vaatii tehokkaat, mutta hellävaraiset tuotteet. Akne puolestaan on ihosairaus, jonka hoito voidaan aloittaa itsehoidossa.

Aknen hoito vaatii pitkäjänteisyyttä. Jos itsehoidosta ei saa riittävää apua tai akne on vaikea-asteinen tai laajalla alueella, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.   

Herkkä iho

Herkälle tai punoittavalle iholle löytyy sopivia tuotteita verkkoapteekin valikoimasta. Ärtynyttä ihoa kannattaa hoitaa hellävaraisilla tuotteilla. Sopivat puhdistus- ja hoitotuotteet sisältävät aineosia, jotka eivät aiheuta allergiaa.

Perusvoiteet

Perusvoiteita käytetään kuivan ihon ja ihottumien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Perusvoide valitaan ihon kunnon ja kuivuuden tai käyttötarkoituksen mukaan. Ihon yksilöllisten erojen takia yleensä kokeilemalla löytyy paras.

Yliopiston Apteekki 4.3.2013