Farmaseutti neuvoo

Yliopiston Apteekista löytyy monipuolinen valikoima tuotteita myös karvaisten kavereiden terveyden ja sairauden hoitoon. Laajaan valikoimaan kuuluu myös Hill'sin ja Royal Caninin erikoisruokavaliot koirille ja kissoille. Niitä käytetään eläinlääkärin määräyksestä erilaisiin sairauksiin, kuten munuaisten vajaatoimintaan, virtsatiekiviin, maksavaivoihin ja allergioihin.

Koirilla ja kissoilla on nykypäivänä paljon samanlaisia vaivoja kuin meillä ihmisilläkin. Esimerkiksi nivelvaivat ovat kohtalaisen yleisiä ja niidenkin hoitoon löydät erilaisia rasvahappo- ja glukosamiini-valmisteita Yliopiston Apteekista.

Muistathan, että kissat ja koirat pitää madottaa aikuisiässä noin kaksi kertaa vuodessa tai vähintään ennen rokotuksia. Pennut madotetaan useammin. Helppoja matokuureja ovat esimerkiksi pyranteelia ja pratsikvantelia sisältävät yhdistelmävalmisteet, joita tarvitsee antaa vain kerran. Myös tahnamainen, pelkkää pyranteelia sisältävä valmiste on tehokas jo yhdellä kerralla. Matolääkkeitä annosteltaessa on syytä muistaa, että mikäli eläimelle ei löydy painon mukaan juuri sopivaa annostusta, annetaan mieluummin hieman liian paljon lääkettä kuin liian vähän.

Eikä pidä unohtaa, että myös eläinystävillämme voi olla vatsavaivoja. Ripulin hoitoon tehokkaita valmisteita ovat pastat, joissa on nestettä ja taudinaiheuttajia tehokkaasti imevää savea ja prebiootteja sekä elektrolyyttejä nestetasapainon ylläpitämiseksi.

Valikoimissamme on myös harvinaisempia lisäravinteita, joita eläinlääkäri on saattanut eläimellesi suositella. Tällaisia ovat esimerkiksi munuaisten vajaatoiminnassa toisinaan suositeltavat fosforisiepparit ja kaliumlisät ja maksan toimintaa tukevat metioniinivalmisteet.

Yliopiston Apteekki 2.11.2012