KolmiolääkeTRAMAL 50 MG/ML INJEKTIONESTE 5 x 2 ml

Normaalihinta 29,08 € (2 908,00 €/l)

Tuotetta ei voi tilata verkkoapteekista tuotteen ominaisuuksien tai saatavuuden vuoksi

Reseptilääke

Korvattavuus

Lääke ei ole korvattava.

Myyntiluvan haltija/markkinoija

Orion

Lääkeopas

Vaikuttava aine

Tramadoli.

Käyttötarkoitus

Keskivaikeiden ja vaikeiden kipujen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, kivun luonteesta ja voimakkuudesta riippuen.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Kapseli ja pitkävaikutteinen depottabletti otetaan vesilasillisen kera. Depottabletti pitää niellä kokonaisena, sitä ei saa jakaa eikä pureskella. Liukenevat tabletit liuotetaan vähintään puoleen desilitraan vettä ennen lääkkeen ottamista. Tipat voi ottaa pieneen nestemäärään sekoitettuina. Peräpuikko työnnetään peräsuoleen, mieluimmin ulostamisen jälkeen. Ruiskeen antaa tavallisimmin lääkäri ihon alle, lihakseen tai laskimoon.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa hermosolujen toimintaan keskushermostossa (erityisesti selkäytimessä) siten, että kipuaistimus lievittyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi ja huimaus. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä, tokkuraisuutta, oksentelua, ummetusta, suun kuivumista, hikoilua ja väsymystä.Lääke voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä. Alkoholi voi voimistaa lääkkeen keskushermostoa lamaavia vaikutuksia hengenvaarallisesti. Muiden lääkkeiden käytöstä tulee sopia lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden aikana. Imetyksen yhteydessä yksittäisestä lääkeannoksesta ei yleensä ole haittaa lapselle.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten se voidaan säilyttää huoneenlämmössä alle 25°C.

Ulkonäkö

Kapselit: kaksivärinen, vihreä/vaaleankeltainen, kiiltävä, kova gelatiinikapseli, kapselissa mustalla painettu Grünenthal-logo, sisällä valkoinen tai vaaleankeltainen jauhe.Liukeneva tabletti: valkoinen tai lähes valkoinen piparmintun tuoksuinen pyöreä liukeneva tabletti, jossa viistotut reunat, halk. 10,1 mm, korkeus 4,0 mm, toisella puolella jakoura ja merkintä T4, toisella puolella Grünenthal-logo.Peräpuikko: valkoinen tai vaaleankeltainen, vahamainen, vakiomallinen peräpuikko.Injektio: kirkas, väritön liuos.Tipat: väritön tai hieman kellertävä, hieman viskoosi, piparmintun ja aniksen makuinen ja tuoksuinen liuos.Tramal retard:Pyöreä, kaksoiskupera, kalvopäällystetty tabletti, johon on painettu valmistajan logo toiselle puolelle.100 mg tabletti: väriltään valkoinen, merkintä T1 toisella puolella.150 mg tabletti: väriltään vaalean oranssinvärinen, merkintä T2 toisella puolella.200 mg tabletti: väriltään hieman ruskehtavan oranssinvärinen, merkintä T3 toisella puolella.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus