BASIRON AC WASH 5 % GEELI 100 g

Normaalihinta 16,90 € (169,00 €/kg)

Itsehoitolääke

Korvattavuus

Lääke ei ole korvattava.

Myyntiluvan haltija/markkinoija

Galderma

Lääkeopas

Vaikuttava aine

Bentsoyyliperoksidi.

Käyttötarkoitus

Finnitaudin eli aknen paikallishoito kasvojen, rinnan ja selän alueilla.

Annostus

Vain ulkoiseen käyttöön.Basiron AC geeli: Aluksi 1-2 kertaa päivässä. Jatkossa voidaan lisätä kolmeen kertaan päivässä. AC Wash geeli tavallisesti kerran päivässä.Herkkäihoisten kannattaa käyttää geeliä kerran päivässä ennen nukkumaanmenoa.

Lääkkeen ottaminen

Geeliä levitetään ohuelti huolellisesti puhdistetulle ja kuivatulle iholle. Käytettäessä AC Wash-geeliä iho kastellaan vedellä, sitten geeliä annostellaan käsiin ja levitetään hoidettavalle ihoalueelle. Geelin annetaan vaikuttaa 1-5 minuuttia, minkä jälkeen se huuhdellaan huolellisesti pois vedellä ja iho kuivataan. Geelin joutumista silmiin, suuhun tai limakalvoille on varottava. Hoidon aikana on vältettävä auringonottoa ja solariumia. Tretinoiinia (A-vitamiinihappoa) sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti Basironin kanssa.

Vaikutustapa

Bentsoyyliperoksidi tappaa monia bakteereita, niiden mukana myös finnitaudin aiheuttajia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ohimenevä punoitus, kirvely tai hilseily. Joskus voi esiintyä myös paikallista kipua, kutinaa tai ärsytystä. Jos oireet ovat hankalia, voidaan pitää tauko tai siirtyä miedomman valmisteen käyttöön. Jonkinasteinen punoitus lääkkeen levittämisen jälkeen on toivottavaakin, koska se osoittaa valmisteen vaikuttavan. Bentsoyyliperoksidi voi valkaista tai haurastuttaa kangasta, joten sen joutumista vaatteisiin on syytä välttää.

Raskaus ja imetys

Soveltuu raskauden ja imetyksen aikaiseen käyttöön. Jos geeliä tarvitaan rintojen tai niitä ympäröivän ihon hoitoon on se aina pestävä pois ennen imetystä.

Säilytys

Alle +25 °C:ssa, ei kylmässä.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen, pehmeä geeli.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus