Vuorokausiannos tablettia tai kapselia
Edellisellä kerralla ostettu määrä tablettia tai kapselia
Edellinen ostopäivä     

Lääkettä voi ostaa apteekista Kela-korvattuna enintään kolmen kuukauden annoksen kerrallaan. Tämä koskee erityisesti reseptilääkkeitä, joista saa erityiskorvausta (65 % tai 100 %). Seuraavan kerran lääkettä voi ostaa, kun aikaisemmin ostetut lääkkeet on käytetty lääkärin määräämällä annostuksella lähes loppuun.

Seuraava korvauserä –laskuri antaa päivämäärän, jolloin voit seuraavan kerran käydä ostamassa reseptilääkkeesi korvattuna. Laskenta onnistuu niiden lääkkeiden osalta, joilla on kiinteä annosmuoto (tabletti tai kapseli). Insuliinien, tippojen (esim. silmätipat) ja mikstuuroiden saatavuustietoa ei voi laskurilla laskea.

Lääkkeen voi tarvittaessa ostaa apteekista aikaisemminkin, mutta korvausta ei voi saada apteekista, vaan koko kustannus maksetaan itse ja korvaus haetaan jälkikäteen Kelalta. 

Näin käytät laskuria

1. Syötä reseptistä lääkärin määräämä vuorokausiannos. Voit käyttää myös puolikkaita tabletteja.
2. Syötä laskuriin edellisellä kerralla ostamasi tablettien tai kapselien kokonaismäärä kappaleina: esim. jos ostit 2 x 60 tabletin pakkaukset, syötä laskuriin 120 tablettia. Ostetun määrän näet esimerkiksi reseptilomakkeesta (toimitettu määrä).
3. Anna laskurille edellisen lääke-erän ostopäivämäärä.
4. Laskuri antaa päivämäärään, jolloin reseptilääkkeen saa seuraavan kerran korvattuna apteekista.